Meniu principal

Ministrul Finanțelor din Australia, acuzat că-și face vacanțele pe banii contribuabililor

La doar câteva zile după demisia ministrului Sănătății, Sussan Ley, au apărut informații conform cărora ministrul Finanțelor Publice din Australia, Mathias Cormann, a utilizat în ultimii cinci ani peste 23.000 de dolari australieni, din banii contribuabililor, pentru mai multe vacanțe petrecute cu familia sa la mare, în stațiunea Broome.

Potrivit presei australiene, Cormann (senator reprezentând regiunea Australia de Vest) și soția sa au petrecut cinci sejururi la mare, în perioada 2010 – 2014, vacanțele fiind trecute, pe hârtie, drept deplasări electorale (decontate de stat și, deci, plătite de contribuabili).

De exemplu, un sejur de trei zile, în iulie 2014, a costat 6.696 dolari, din care 5.662 dolari reprezenta doar factura transportului cu avionul. De asemenea, senatorul Cormann a însat o diurnă de 820 dolari iar o sumă de 214 dolari a reprezentat decontarea transportului. Costul total al celor cinci vacanțe s-a ridicat la 23.088 dolari australieni.

Purtătorul de cuvânt al ministrului Finanțelor Publice a afirmat, însă, că toate cheltuielile au fost legitime și decontate conform legii.

”Mandatul de senator al domnului Cormann, care reprezintă regiunea Australiei de Vest, presupune călătorii pe distanțe lungi, pentru a se putea întâlni cu cei care l-au ales, reprezentanți ai unor companii strategice și ai comunităților locale”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministrului Cormann.

(foto: ABC.net.au)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.