Meniu principal

Ministerul Transporturilor: Gratuitatea pe CFR pentru studenţi nu va fi limitată

Tren cu aproximativ 50 de pasageri, blocat pe linii după ce locomotiva s-a defectat

Sâmbătă, Ministerul Transporturilor a emis un comunicat de presă prin care precizează că, „în cazul gratuităţii călătoriilor studenţilor pe calea ferată, aceasta nu va fi modificată şi va rămâne în forma prevăzută în OUG nr 2/2017”. După cum se știe, în comsiile de specialitate din Senat au fost deja aprobate mai multe amendamente prin care se dorește limitarea gratuității.

În primul rând, studenții ar urma să poată călători cu trenurile CFR doar între localitatea de domiciliu și cea în care învață. Pe de altă parte, de această facilitate vor beneficia doar studenții în vârstă de până la 35 de ani.

„Astăzi, 18 februarie 2017, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a discutat cu preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, pe marginea amendamentului depus în Parlament cu privire la proiectul de Lege pentru aprobarea a OUG nr 2/2017, referitor la gratuitatea călătoriilor studenţilor pe calea ferată. În urma discuţiei, s-a convenit cu privire la faptul că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate şi implementate, iar în cazul gratuităţii călătoriilor studenţilor pe calea ferată aceasta nu va fi modificată şi va rămâne în forma prevăzută în OUG nr 2/2017”, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.  

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.