Meniu principal

Ministerul public reacțonează la „calomniile și intoxicările” din presă la adresa lui Augustin Lazăr

Lazăr: Ministerul Public a făcut studii foarte serioase, nu este nevoie de prag la abuz

Ministerul Public a reacționat, duminică, prin două postări pe pagina de Facebook, la „calomniile și intoxicările” vehiculate în presă la adresa procurorului general al României, Augustin Lazăr. Este vorba despre relatările din presă privind condamnarea pentru furt a unui cetățean, în perioada în care Augustin Lazăr era procuror-șef la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, care s-ar fi făcut printr-un „abuz”.

„Hotărârile judecătorești definitive sunt pronunțate de către instanțele de judecată, fără “girul” procurorului general, în justiția penală neexistând termenul de “gir”. Persoanele nemulțumite de o hotărâre judecătorească, precum cea invocată în cazul prezentat, pot promova o cale de atac extraordinară, spre exemplu – revizuirea, urmând procedura prevăzută de lege”, se arată în prima postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

După câteva ore, Ministerul Public revine cu o nouă postare, în care precizează care sunt îndatoririle procurorului și ce pot face persoanele care sunt nemulțumite de o hotărâre judecătorească.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *