Meniu principal

Ministerul Justiţiei pregătește un punct de vedere privind proiectele de modificare a Codurilor penale

Ministerul Justiţiei pregătește un punct de vedere privind proiectele de modificare a Codurilor penale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că în cursul zilei a primit proiectele de modificare a Codurilor penale, iar până miercuri, cel târziu, Ministerul Justiţiei va transmite comisiei parlamentare speciale un punct de vedere.

“De la Ministerul Justiţiei au plecat, după cum ştiţi, proiectele de lege pentru punerea în acord a decizziilor CCR cu directivele europene, iar comisia specială le-a integrat într-un proiect mai mare, pe care l-am primit astăzi. Până marţi ne vom consulta, iar cel târziu miercuri vom avea un punct de vedere al Ministerului Justiţiei pe care îl vom transmite comisiei speciale.  pe care il transmitem comisiei”, a declarat Toader.

Comisia parlamentară specială pentru legile justiţiei a decis, joi, ca dezbaterile generale privind modificarea Codului penal şi Codului de proceură penală să înceapă în 2 mai. Opoziţia a acuzat că modificările Codurilor penale sunt “cu dedicaţie” pentru Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele comisiei, fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache, a susţinut însă că prin aceste modificări se vrea “normalizarea vieţii în România”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că unele dintre propunerile pentru modificarea Codurilor penale sunt absolut inacceptabile şi că “este inadmisibil ca unele să fie făcute cu destinaţie pentru persoane care acum ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament”. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.