Meniu principal

Ministerul Finanțelor Publice se mai împrumută cu câteva miliarde de lei și în luna mai

Indicele Robor la trei luni a atins cel mai mare nivel din martie 2014

Pentru luna care tocmai a început, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) are planificate împrumuturi de 4,1 miliarde de lei de la băncile comerciale. Din total, 3,7 miliarde de lei reprezindă bani contracați prin șapte licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat, iar 405 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni. Sumele vor fi utilizate la finanțarea deficitului bugetului de stat și refinanțarea datoriei publice, informează AGERPRES.

MFP va organiza o licitație de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de un miliard de lei, în data de 11 mai 2017. De asemenea, vor fi organizate șase licitații de obligațiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 2,7 miliarde de lei, fiecare fiind urmată, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni.

În anul 2017, volumul total al împrumuturilor ce urmează a fi lansate de MFP pe piața internă prin emisiuni de titluri de stat este determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, de 2,96% din PIB (circa 24 de miliarde lei), care urmează să fie finanțat în proporție de 65% de pe piața internă și 35% de pe cea externă, precum și de nivelul refinanțărilor de titluri de stat 2017 denominate în lei scadente în 2017.

Ți-a plăcut articolul?

Un comentariu La Ministerul Finanțelor Publice se mai împrumută cu câteva miliarde de lei și în luna mai

  1. Marinescu Ion spune:

    Foarte frumos , atunci cind nu ai bani , dar ai copii care lucreaza in strainatate te duci si schimbi 100 de Euro, atunci cind nu ai bani sa achiti consumabilele te duci si te imprumuti la Banka.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.