Meniu principal

Ministerul Finanțelor Publice pregătește ”îngroparea” societății civile

Ministerul Finanțelor susține că nu vizează contractarea unui împrumut de la FMI

Ministerul Finanţelor are în lucru un proiect privind soarta sistemului de redirecţionar a 2% din impozit către ONG-uri. Oficialii guvernamentali se gândesc (mai bine spus testează „apele” pentru a vedea ce reacție are societatea) dacă nu cumva ar trebui să fie introdusă donaţia în sistemul de deduceri personale din venitul global al contribuabilului.

Ministerul Finanțelor Publice consideră că societatea civilă ar avea posibilitatea să obţină finanţări mai mari decât cele provenite din redirecţionarea a 2% din impozit în cazul unui nou sistem.  În ultimul an pentru care există date, contribuabilii români au redirecţionat  peste 30 milioane euro din impozitul pe venit către organizaţiile pe care le susţin. 

După finalizarea analizelor şi a simulărilor necesare, proiectul Codului Economic, care va include modificările Codului fiscal, va fi lansat în dezbatere.

ONG-ul Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) a semnalat recent faptul că în proiectul de nou Cod Fiscal se propune introducerea deductibilităţii fiscale a sponsorizărilor, dar ar putea dispărea prevederea referitoare la direcţionarea a 2% din impozitul pe venit.

ARC a lansat o petiţie prin care solicită iniţierea cât mai rapidă a unui dialog între oficialii Ministerului Finanţelor Publice şi reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale, pentru identificarea unor soluţii care să menţină o soluţie simplă, eficientă şi transparentă de finanţare a organizaţiilor neguvernamentale, informează News.ro.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.