Meniu principal

Ministerul Apărării, la cumpărături

În decembrie, Ministerul Apărării Naționale (MApN), prin intermediul Romtehnica, a atribuit contracte privind achiziționarea de rachete antitanc, radare și echipamente radio în valoare de peste 525 milioane lei, fără TVA. Anunțurile de atribuire au fost publicate vineri, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Toate contractele au fost atribuite de Ministerul Apărării fără anunț de participare. În toate cazurile, criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.

Unul dintre contracte se referă la achiziționarea de sisteme de rachete antitanc portabile în valoare de 103.304.520 lei, fără TVA, de la firma germană EUROSPIKE GmbH. 

O altă achiziție este radarul tridimensional cu distanță mare de descoperire, mobil TPS-77, la prețul de 67.801.815 lei, fără TVA. Câștigătorul procedurii este compania americană Lockheed Martin Overseas LLC. 

De asemenea, armata română va fi dotată și cu echipamente și stații radio Harris. Contractul, în valoare de 353.937968.14 lei, fără TVA, a fost atribuit unei alte companii americane, Harris Corporation Communication Systems. 

(foto: Lockheedmartin.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.