Meniu principal

Milioane de oameni, printre care și multe vedete, au protestat împotriva lui Trump

Peste un milion de americani au ieşit, sâmbătă, pe străzile din Statele Unite pentru a protesta împotriva lui Donald Trump în prima zi după învestirea sa în funcția de președinte al SUA.

Estimarea nu include, însă, şi sutele de mii de manifestanţi care au participat la ”Marsul Femeilor”, la Washington, pentru care nu s-a făcut încă nicio estimare oficială a mulţimii, informează CNN, citat de MEDIAFAX.

Manifestaţii pentru apărarea drepturilor civice s-au desfăşurat în mai toate marile metropole americane. Pe de altă parte, în alte 20 de state din întreaga lume au avut loc acţiuni similare.

Potrivit publicației The Guardian, numai la Washington s-au strâns peste jumătate de milion de participanţi. Actriţa Scarlett Johansson a ţinut un discurs emoţionant, Madonna le-a spus celor din stradă ”Bine aţi venit la revoluţia iubirii”, iar Alicia Keys a cântat ”Girl on Fire”.

Mii de oameni s-au adunat şi pe străzile din New York, Boston, Chicago sau Los Angeles. Chelsea Handler conduce un marş asemănător în Park City, Utah, unul dintre cele peste 150 de marşuri de solidaritate planificate numai în Statele Unite.

Alte staruri care au spus că vor lua parte la marşul de la Washington sunt actriţele din ”Orange Is The New Black”, Uzo Aduba, Lea DeLaria şi Diane Guerrero. Organizatorii declară că o serie de alte celebrităţi fie vor participa la marş, fie îşi vor exprima solidaritatea cu demonstranţii în alte moduri. Printre starurile care s-au declarat în acord cu organizatorii marşului se numără Katy Perry, Julianne Moore, Cher şi Debra Messing.

(foto: Globalheadlines.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.