Meniu principal

Mihai Chirica, înainte de judecata partidului: Nu poţi pedepsi un om care spune adevărul

Mihai Chirica povestește cum sunt maziliți de Dragnea pesediștii incomozi

Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD se va reuni, miercuri, într-o ședință care va avea ca principal punct pe ordinea de zi luarea unei decii în privința sorții vicepreședintelui Mihai Chirica, primar al municipiului Iași. După cum se știe, acesta a intrat în colimatorul partidului după ce a criticat, încă de la începerea protestelor contra OUG 13, acțiunile Guvernului Grindeanu.

În acest context, Mihai Chirica a declarat, pentru News.ro, în ajunul ședinței CExN, că se aşteaptă „la maturitate şi înţelepciune” din partea colegilor de partid. Mai mult, acesta a spus că nu poate fi sancţionat, pentru că tot ceea ce a spus s-a confirmat.

„Ordonanţa 13 nu mai există, ministrul Florin Iordache a plecat şi el, astfel că tot ce am rostit s-a confirmat. Nu pot fi tras la răspundere, pentru că nu am spus nimic neadevărat şi nu am avut ieşiri împotriva PSD. Unii colegi s-au pronunţat deja împotriva mea, însă nu poţi pedepsi un om care spune adevărul. Mă aştept la maturitate şi înţelepciune în şedinţa de mâine (n.r. – miercuri). Am rămas unic prin zgomotul pe care l-am făcut. Când am venit în partid am încercat să aduc un suflu nou, constatând că am ajuns într-un partid perimat. Cred că există masă critică în partid pentru nou PSD”, a spus Chirica.

Întrebat ce va face dacă i se vor retrage funcţiile politice în PSD, respectiv cea de lider al PSD Iaşi (acum este președinte interimar) şi vicepreşedinte la nivel naţional, Mihai Chirica a spus că, dacă se va întâmpla acest lucru, va rămâne în PSD. El a mai spus că zvonurile privind trecerea sa la PNL reprezintă „porniri kaghebiste”, adăugând că nu negociază cu niciun alt partid.

„Dreptul de a fi social-democrat nu mi se poate lua. Voi continua să lupt pentru o lume normală”, a afirmat Mihai Chirica.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.