Meniu principal

Microsoft vrea să introducă inteligența artificială în viața cotidiană

Amazon și Microsoft vor permite asistenților lor vocali să interacționeze între ei

Microsoft a dezvăluit, miercuri, noi inovații tehnologice care vizează pătrunderea inteligenței artificiale (IA) în cotidian utilizând resursele din “cloud”, relatează AFP.

“Injectăm inteligență artificială în toate produsele și serviciile pe care le oferim. Asamblăm de peste 20 de ani cărămizile pentru a construi valul actual de inovații în acest sector”, a subliniat vicepreședintele Microsoft care răspunde de acest domeniu, Harry Shum, în cadrul conferinței dezvoltatorilor organizată la Seattle.

Domeniile cele mai vizibile sunt învățarea mașinilor, recunoașterea vocală și mijloacele de a le permite roboților să identifice ceea ce văd.

Microsoft nu este singurul grup care încearcă să realizeze progrese în acest sector, în care se înfruntă cu giganți precum Amazon, Apple, Google și IBM. Amazon tocmai a prezentat o versiune cu ecran tactil a asistentului său vocal Alexa, în timp ce Harman-Kardon, proprietate a grupului sud-coreean Samsung, a anunțat că va începe comercializarea Invoke, un dispozitiv care utilizează asistentul vocal Cortana al Microsoft și integrează programul de comunicare video Skype.

Scopul este de a aduce IA în viața cotidiană a utilizatorilor și a o utiliza pentru a ameliora schimburile între utilizatori și asistenții vocali cu care sunt dotate smartphone-urile și alte tablete.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.