Meniu principal

Mexicul caută noi parteneri comerciali, pentru a-l contracara pe Donald Trump

Ministrul mexican de externe, Luis Videgaray, a declarat, într-un interviu acordat agenției DPA, că țara sa va căuta să încheie acorduri comerciale cu alte state (Argentina și Brazilia), după amenințările președintelui american, Donald Trump, de a taxa exporturile mexicane către SUA. De asemenea, mexicanii și-ar dor să încheie un acord chiar și cu Uniunea Europeană.

“Obiectivul nostru principal este ca Mexicul să fie mai apropiat de restul lumii. Ne aflăm într-un moment decisiv. Deciziile pe care le vom lua în următoarele câteva luni vor dicta probabil felul în care Mexicul și SUA vor coexista în următoarele decenii”, a spus Videgaray în interviul realizat sâmbătă, la Frankfurt, după o reuniune a miniștrilor de externe din G20, care a avut loc la Munchen, în Germania.

Renegocierea Acordului Nord-American de Liber Schimb (NAFTA) ar putea începe în iunie, a mai spus șeful diplomației mexicane, adăugând că unele schimbări sunt de dorit, de exemplu în zona comerțului online, care nu exista la momentul în care acordul a intrat în vigoare în 1994. Donald Trump a atacat în mod repetat NAFTA, care a creat una dintre cele mai mari zone de liber schimb, spunând că este cel mai prost acord comercial pe care l-au semnat vreodată SUA.

(foto: Mexicodailyreview.com.mx)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.