Meniu principal

Mexic: ”Zid uman” la frontiera cu SUA, în semn de protest

Mii de mexicani au format, vineri, ”un zid uman” de-a lungul frontierei cu SUA, în semn de protest față de intenția președintelui Donald Trump de a construi un zid la granița de sud a țării sale, relatează AFP, citată de AGERPRES. Sub privirile unei patrule americane de frontieră, manifestanții au format un lanț uman lung de circa 1,5 km, ținându-se de mâini, unii dintre ei purtând drapele mexicane sau fiind îmbrăcați în alb.

”Ciudad de Juarez (Mexic) și El Paso (SUA) sunt unul și același oraș. Nu vom fi niciodată separați”, le declara manifestanților Oscar Leeser, primarul orașului El Paso (născut în Mexic), de la frontiera americană, situat vizavi de Juarez. 

”Trump provoacă teamă în rândul concetățenilor noștri aflați în SUA. Trebuie să ne exprimăm solidaritatea cu ei și să ne manifestăm sprijinul. Dacă îi expulzează, îi vom primi cu brațele deschise”, a declarat și primarul orașului Juarez, Armando Cabada, prezent și el la acțiunea de protest.

La o distanță de 1.200 de km de locul protestului, pe țărmul de la Oceanul Pacific, circa cincizeci de persoane s-au strâns la sfârșitul zilei la frontiera dintre orașul mexican Tijuana și cel american San Diego, pentru a denunța, de asemenea, proiectul privind zidul.

(foto: Aaj.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.