Meniu principal

Meleșcanu, la Bruxelles: OUG 13 prevenea, de fapt, dezincriminarea abuzului în serivicu

Meleșcanu pornește atacul la Comisia Europeană: denunță ”o încălcare grosolană” a principiilor UE

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, s-a întâlnit, luni, la Bruxelles, cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar pentru Justiţie. Oficialul român a explicat că i-a explicat lui Timmermans că OUG 13 de fapt prevenea dezincriminarea abuzului în serviciu, după ce articolul din Codul Penal fusese declarat neconstituţional.

„Eu am explicat foarte clar domnului Timmermans că noi nu am dezincriminat abuzul în serviciu. Noi am găsit o modalitate ca să-l incriminăm, pentru că a fost declarat neconstituţional de către CCR. Trecând 45 de zile, el nu mai există ca prevedere în Codul Penal. Sigur, poate nu a fost cea mai bună formulă, poate nu trebuia să stabilim un prag de 200.000 de lei, dar problemele respective trebuie să-şi găsească o soluţionare, aşa cum se întâmplă în orice stat democratic“, a explicat Teodor Meleşcanu într-un interviu acordat la Bruxelles publicației Adevărul.

De asemenea, ministul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, s-a referit și la răspunsul dat lui Timmermans în legătură cu protestele masive din țară.

Le-a spus „că e o mişcare clară de contestare a rezultatelor alegerilor, care are drept scop înlocuirea de manieră ilegitimă şi ilegală a unui Guvern care a fost desemnat de către Parlament. M-au întrebat cum se poate aşa ceva. Foarte simplu: suntem la o distanţă mică după alegeri, încă nu s-au absorbit toate energiile negative de după alegeri, iar unii care au pierdut au probleme în a recepta înfrângerea. Dacă problema până acum a fost a OUG, iar Guvernul a abrogat-o, dacă continuă, manifestanţii nu pot avea decât acest obiectiv“.

Despre protestele care au avut loc până și la Bruxelles, Melșcanu a spus: „Mă întreb pentru ce protestau aici, pentru că aici nu se poate rezolva nimic, decât prin contactele pe care le facem noi şi prin discuţiile pe care le avem. Dar cunosc la fel de bine că erau organizaţi şi împinşi de anumiţi politicieni care sunt în Parlamentul European. Punct“.

(foto: Mediasinfo.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.