Meniu principal

John McCain: ”Aşa încep dictatorii. Încep prin a suprima presa liberă”

Senatorul John McCain, diagnosticat cu o formă agresivă de cancer cerebral

Senatorul republican John McCain a avertizat, sâmbătă, că democrația înseamnă o presă liberă, iar din momentul în care libertatea mass media începe să fie atacată, putem vorbi despre începuturl unei dictatori. Afirmațiile fostului candidat la Casa Albă vin în contextul în care noul președinte al SUA, Donald Trump, a lansat un atac furibund la adresa presei, pe care a numit-o ”dușman al poporului american”.

„Dacă vrem să păstrăm democraţia aşa cum o ştim, avem nevoie de o presă liberă şi, de multe ori, ostilă. Fără ea, mi-e teamă că ne-am pierde în timp mare parte din libertăţile individuale. Aşa încep dictatorii. (…) Încep prin a suprima presa liberă. Dacă vă uitaţi în istorie, primul lucru pe care îl face un dictator, ca să-şi consolideze puterea, e să reducă la tăcere presa”, a declarat senatorul republican, șeful Comisiei pentru forțele armate din Senatul american, veteran de război și fost candidat la Casa Albă.

Războiul lui Donald Trump cu presa americană nu dă semne că s-ar domoli. „Presa care publică ştiri false – New York Times, NBC News, ABC, CBS, CNN – nu este duşmanul meu, ci duşmanul poporului american”, a scris președintele american pe Twitter la o zi după conferinţa de presă în care a făcut bilanţul primei luni la Casa Albă.

(foto: Today.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.