Meniu principal

Măsuri în PNL după ”dezertarea” Alinei Gorghiu: cei care lipsesc vor fi sancționați

PNL a depus moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii

Biroul Politic Naţional al PNL a decis, luni, în unanimitate că, atunci când membri ai partidului lipsesc de la voturi ”cu aşteptări mari din partea opiniei publice”, aceştia să fie sancţionaţi, putându-se ajunge chiar la suspendarea din partid. președintele interimar al partidului, Raluca Turcan, a menționat însă că nu s-a referit punctual la Alina Gorghiu, ci la un principiu. După cum se știe, fosta șefă a liberailor a lipsit, săptămâna trecută, la ședința în care pesediștii au reușit să treacă amendamentele privind grațierea corupților. 

”Azi, în Biroul Permanent Naţional, am propus şi s-a decis în unanimitate ca, atunci când colegi de-ai noştri lipsesc la voturi importante cu aşteptări mari din partea opiniei publice, atunci politic să recurgem la sancţiunile prevăzute în Statut. Sancţiunile sunt graduale, de la imposibilitatea de a vota în anumite şedinţe, inclusiv până la suspendarea din partid pe diferite perioade”, a declarat Raluca Turcan.

Miercurea trecută, de la lucrările Comisiei juridice, când s-a votat graţierea pedepselor pentru fapte de corupţie, au lipsit Alina Gorghiu și Nicoleta Pauliuc, aceasta din urmă având, însă, o problemă gravă de sănătate. 

”Doamna Pauliuc este în spital şi are o problemă gravă de sănătate, aşadar dumneai va fi înlocuită pe o perioadă mai lungă de timp de colegi de-ai noştri din Senat. În rest, nu vorbesc despre persoane şi lucrul acesta aş vrea să fie bine înţeles, pentru că acum a fost situaţia de la Senat în Comisia juridică, mâine poate să fie o altă comisie. Ne raportăm la un principiu care este foarte sănătos pentru a face diferenţa între PNL şi PSD. Din nefericire (…) s-a transmis în spaţiul public ideea unei pactizări a PNL cu PSD din cauza unor absenţe în momente importante, ori lucrul acesta e dăunător partidului per ansamblu şi orice membru de partid trebuie să înţeleagă că interesul public şi interesul PNL sunt mai presus decât orgoliul sau interesul unei persoane. (…) Nu mă refer punctual la Alina Gorghiu. Chiar dacă există un mare deliciu de a titra «Turcan se războieşte cu Gorghiu», nu mă refer la Alina Gorghiu, mă refer la un principiu pe care, dacă nu-l respectăm, PNL-ului îi va fi din ce în ce mai greu să spună că e diferit de PSD”, a afirmat Turcan.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.