Meniu principal

Martin Schulz, adversarul Angelei Merkel la alegerile prezidențiale din Germania

Social-democratul Martin Schulz: Voi fi cancelar!

Partidul Social-Democrat (SPD) german a anunțat, marți seara, că îl propune pe fostul președinte al Parlamentului European (PE), Martin Schulz, în lupta cu Angela Merkel pentru postul de cancelar, la alegerile legislative ce vor avea loc în luna septembrie, în Germania, informează AFP, citat de AGERPRES.

Numele lui Martin Schulz a fost ales “în mod unanim” de responsabilii partidului, a indicat presei, la Berlin, actualul președinte al SPD, Sigmar Gabriel, după ce a anunțat că el renunță să candideze pentru această funcție din cauza impopularității sale.

Candidatul SPD a spus că “acceptă cu enormă onoare” și “mândrie” propunerea. “Este o zi specială pentru mine”, a adăugat Schulz, care urmează să-l înlocuiască în martie pe Sigmar Gabriel în postul de președinte al social-democraților. Candidatura lui Schulz trebuie să fie aprobată, duminică, de comitetul director al partidului, pentru a deveni oficială.

După o președinție remarcată a Parlamentului European, candidatul SPD se bucură în Germania, după ultimele sondaje, de o popularitate personală apropiată de cea a Angelei Merkel și în orice caz net superioară lui Sigmar Gabriel, care era până azi propunerea naturală a social-democraților pentru postul de cancelar.

(foto: WSJ.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.