Meniu principal

Marine Le Pen a refuzat să fie audiată în legătură cu angajările fictive de la Parlamentul European

Plagiatul e la modă și în Franța: Marine Le Pen, discurs copiat de la Francois Fillon

Liderul Frontului Naţional, Marine Le Pen, a refuzat să fie audiată de către poliţiştii francezi, atunci când a fost citată alături de bodyguardul şi şefa de cabinet în legătură cu angajările fictive de la Parlamentul European, transmite Reuters.

Avocatul prezidenţiabilei populiste a explicat că Marine Le Pen se va prezenta la audieri doar după alegerile prezidenţiale din Franţa.

De asemenea, anchetatorii au pus-o deja sub inculpare pe Catherine Griset, şefa de cabinet a preşedintei de la Frontul Naţional, pentru angajările fictive de la Parlamentul European.

Bodyguardul lui Marine Le Pen, Thierry Legier, şi şefa sa de cabinet, Catherine Griset, sunt figuri-cheie într-o anchetă deschisă după ce Parlamentul European i-a cerut prezidenţiabilei să returneze banii pe care este acuzată că i-ar fi dat celor doi, după ce i-a angajat drept consilieri parlamentari la Bruxelles.

Avocatul prezidenţiabilei populiste susţine că este vorba doar de o ”manipulare”, care are drept scop destabilizarea campaniei electorale a Frontului Naţional.

Marine Le Pen a dezminţit deja toate acuzaţiile aduse, însă reprezentanţii Parlamentului European au decis să-i pună poprire pe jumătate din salariu şi indemnizaţiile zilnice pentru a recupera cei 300.000 de euro utilizaţi în mod fraudulos de către preşedinta Frontului Naţional.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.