Meniu principal

Ciolacu anunță când va adopta guvernul bugetul pentru 2018

Marcel Ciolacu anunță când va adopta guvernul bugetul pentru 2018

Vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Europa FM, că va discuta, în cursul zilei, cu premierul Mihai Tudose şi cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, despre bugetul pe 2018, urmând ca, în şedinţa de guvern de miercuri, acesta să fie adoptat.

“Toate (n.r. – ministerele) vor avea bugete mai mari. Ministerele, cum sunt investiţiile la transporturi, vor avea bugete mai mari, Ministerul Sănătăţii va avea buget mult mai mare. Mai ales că are şi componenta de investiţii. Educaţia va avea buget mai mare şi Ministerul de Interne va avea bugetul mai mare faţă de anul trecut. Pe data de 6 va intra (n.r. – bugetul) în şedinţa de Guvern şi va fi înaintat Parlamentului. Mai departe, Parlamentul să facă un calendar”, a afirmat vicepremierul Ciolacu.

Marcel Ciolacu a susţinut că investiţiile vor fi mai mari decât anul trecut, în contextul în care proiectul de buget se bazează pe un PIB mai mare.

“Oricum, sperăm ca investiţiile să fie mai mari decât anul trecut cu peste 25%. Este estimat (n.r. – PIB-ul) în momentul acesta la 907,8, dar credem că atunci când se va termina şi o să ne dea prognoza INS-ul, noi credem că va fi un buget mult mai mare. Este cel mai mare buget pe care l-a avut România vreodată. Cei patru indicatori macro-economici, somajul este estimatîntre 4-4,4, avem creştere economică de 5,5 estimată şi inflaţia care va fi + sau – 2/ + sau – 1. Am văzut BNR-ul că a dat 2,5 + sau -“, a explicat Ciolacu, care a dat asigurări şi că deficitul bugetar va fi menţinut sub 3%: “Deficitul 3%. Nu se discută. 2,95 -2,97 va fi închis”.

Guvernul estimează o creştere a Produsului Intern Brut (PIB) de 5,5% anul viitor, până la 907,85 miliarde lei (195,5 miliarde euro), potrivit sintezei proiectului de buget pentru anul viitor, realizată de Ministerul Finanţelor, ritm în scădere faţă de estimarea Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP) pentru acest an, de 6,1%.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.