Meniu principal

Dr. Silvi Ifrim, managerul Spitalului Colentina: Eu nu am putut continua plata orelor suplimentare

Al doilea transplant pulmonar, realizat în noaptea de luni spre marţi la Spitalul Sfânta Maria din Capitală

Medicul neurochirug de la Spitalul Colentina, Ionuţ Gobej, a publicat, duminică, pe Facebook, un mesaj în care a dezvăluit o situație neplăcută de la unitatea medicală în care își desfășoară activitatea. Acesta a cerut demisia noului manager, dr. Silvi Ifrim, care i-ar fi spus că “”binele pacienţilor este o lozincă”. 

De aproximativ trei ani, doctorul Ionuţ Gobej operează la Spitalul Colentina. În 2014, a plecat de la Spitalul Marie Curie pentru a construi secţia de neurochirurgie în care a salvat sute de vieţi. Acum, spune că pacienții sunt condamnați la moarte în contextul în care orele suplimenatre nu se mai plătesc iar personalul pleacă acasă la ora 15.00.

Managerul acuzat, dr. Silvi Ifrim, a susținut, luni, o conferință de presă, după ședința Consiliului Medical al Spitalului Colentina.

”L-am rugat (n.r. – pe dr. Ionuț Gobej) să de dea timp ca împreună cu colegii să punem în discuție ce posibilități avem pentru a rezolva problema. Nu avem cadru legislativ care să prevadă plata orelor suplimentare. Legea a fost dată în anul 2010: orele suplimentare vor fi compensate doar prin acordarea de zile libere. Faptul că în mandatul trecut au fost plătite naște întrebarea cum s-a putut atunci și cum nu se poate acum. Fostul manager va da explicații. Eu nu am putut continua această plată a orelor suplimentare. Pe cifre, 44% din plăți s-au făcut pe ATI, iar 16% – la Blocul de Neurochirurgie. Am cerut doamnei director financiar să îmi arate cadrul legal și cum s-au putut face plățile. Îmi doresc să avem posibilitatea legală de a plăti orele suplimentare”, a declarat managerul Spitalului Colentina.

”Domnul Gobej a avut ușa deschisă la mine încă din prima zi în care am fost instalată în funcție, lucru recunoscut chiar de domnul doctor Gobej. Avem în vedere utilarea secției de Neurochirurgie și scoaterea la concurs a unor posturi de neurochirurg”, a mai spus dr. Silvi Irfim.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.