Meniu principal

Managerul Spitalului Colentina: Afirmaţiile doctorului Gobej nu se sprijină pe realitate

Alianța Pacienților Cronici îi cere primăriței Firea demiterea managerului Spitalului Colentina, Silvi Ifrim

Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, susţine că afirmaţiile de pe Facebook ale neurochirurgului Ionuţ Gobej nu se sprijină pe realitate, secţia ATI având gardă continuă. Mai mult, aceasta a declarat, într-un comunicat de presă, că actul medical nu a fost niciodată condiţionat de depăşirea programului de lucru, însă medicul Ionuț Gobej nu cunoaşate legea privind orele suplimentare. 

“Am luat la cunoştinţă cu surprindere de cele prezentate în presă de doctorul Gobej, fără o documentare corectă privind situaţia din Spitalul Colentina. De menţionat că afirmaţiile doctorului Gobej nu se sprijină pe realitate, iar semnatarul pare să nu cunoască sau să nu accepte prevederile legale privind situaţia orelor suplimentare. Doctorul Gobej vorbeşte despre secţia de ATI, unde există gardă continuă, dată fiind natura secţiei. Cum poate, în acest caz, să afirme că după ora 15.00 nu ar mai fi personal în secţie?. Mai mult, contrar afirmaţiilor doctorului Gobej, nicio persoană nu a fost disponibilizată din spitalul Colentina până în acest moment. Actul medical nu trebuie şi nu a fost niciodată condiţionat de depăşirea programului de lucru”, a adăugat Ifirm

În plus, managerul a adăugat că medicul face parte dintr-o ”secţie favorizată”.

“Interesant, doctorul semnatar face parte dintr-o secţie favorizată în detrimentul altor secţii în ultimii ani. Rezolvarea problemelor din spitalul Colentina, provenite în majoritatea lor din managementul defectuos anterior, nu se poate face prin presiuni individuale şi la care există o mult prea uşoară receptivitate. Consiliul medical convocat luni, 13 februarie 2017, va lua în discuţie toate problemele şi dezechilibrele create în Spitalul Colentina. Încercarea de a se face presiune prin pacienţi şi presă este inadecvată, atât timp cât secţii din spital, defavorizate direct sau indirect de vechea conducere, supravieţuiesc cu dificultate în acest moment şi ar putea recurge la aceeaşi modalitate. Spitalul Colentina are nevoie acum de linişte şi de revenire la un cadru legal pentru a putea repara ce s-a stricat şi pentru a putea progresa pe măsura renumelui”, mai spune managerul interimar, Silvi Ifrim.

(foto: Adevărul)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.