Meniu principal

”Succes” al guvernului Tudose: nici 300 de firme n-au optat pentru plata defalcată a TVA

”Succes” al guvernului PSD-LADE: nici 300 de firme n-au optat pentru plata defalcată a TVA

Sub 300 de firme au aplicat până în acest moment pentru mecanismul plății defalcate a TVA, în condițiile în care numai în București au beneficiat de îndrumare 590 de firme, potrivit unor surse din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Se pare, însă, că patronii nu au fost foarte mulțumiți de această nouă măsură bizară a guvernului PSD-ALDE. 

Potrivit Agerpres, luni seara erau, în total, doar 273 de firme care au optat pentru această opțiune, dintre care 12 companii de stat.

Fiscul anunța luni, într-un comunicat, faptul că mai puțin de 600 de firme din București au beneficiat de îndrumare referitoare la plata defalcată a TVA, în cadrul unor întâlniri organizate de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice.

”Până în prezent, pe această temă au avut loc cinci întâlniri cu 590 de reprezentanți ai contribuabililor interesați de mecanismul privind plata defalcată a TVA, întâlniri organizate și la sediul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București. Toate întâlnirile au avut alocate sesiuni de întrebări și răspunsuri”, preciza, luni, ANAF.

În cadrul prezentării, au fost abordate teme referitoare la persoanele obligate la aplicarea mecanismului plății defalcate, deschiderea conturilor privind plata TVA, facilități privind aplicarea prin opțiune a mecanismului începând cu data de 1 octombrie 2017, depunerea notificării privind aplicarea prin opțiune (Formularul 086) și situațiile în care organele fiscale trebuie să-și dea acordul pentru debitarea contului de TVA.

Guvernul a decis, în luna august, introducerea plății defalcate a TVA în mod obligatoriu pentru toate firmele, de la 1 ianuarie. Măsura se aplică opțional de la 1 octombrie. Cu toate acestea, în urmă cu o săptămână, senatorii au votat, în cadrul ședinței Comisiei de buget-finanțe, un amendament prin care plata defalcată a TVA ar urma să se aplice doar companiilor care semnează contracte cu statul, iar pentru restul măsura să devină opțională.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.