Meniu principal

Mafia imobiliară din Timișoara s-a mutat la DNA: Ciuhandu și Robu, suspecți

Primarul Robu îi cere lui Orban să-i lase pe parlamentarii PNL să voteze ca pesediștii

Actualul edil șef al Timișoarei – Nicolae Robu (PNL), fostul primar – Gheorghe Ciuhandu (PNȚCD), fostul vieprimar – Traian Stroia, au fost audiați, joi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), într-un dosar ce vizează mafia imobiliară din orașul de pe Bega. Toți au calitatea de suspecți sub suspiciunea comiterii infracțiunii de abuz în serviciu.

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre circa 1.000 de contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile naționalizate situate în centrul vechi al Timișoarei, încheiate în perioada 1996 – 2005. Prejudiciul stabilit de anchetatori este de circa 40 milioane de euro.

Actualul primar,, liberalul Nicolae Robu, a declarat, înainte de a se întâlni cu anchetatorii, că a fost citat telefonic. De asemenea, la ieșirea de la audieri, acesta a precizat că în timpul mandatului său au fost vândute două apatamente în baza unei derogări de la Legea nr. 112/1995 aprobată de fosta administrație a municipiului Timișoara.   

”Imobilele naționalizate s-au vândut în baza Legii 112/1995. S-au vândut, însă cu încălcarea legii. Chiriașii au semnat cntractul de închiriere după intrarea în vigoare a acelei legi. A existat o Hotărâre a administrației precedente prin cae s-a permis să se vândă acele imobile și în baza unor contracte de închiriere încheiate ulteiror. În timpul mandatului meu, aparatul primăriei a vândut două astfel de apartamente, unul de o cameră și altul de două camere, unor familii cu posibilități reduse. Nu se poate vorbi de corupție”, a declarat Nicolae Rodu la ieșirea de la DNA.

Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Adrian Orza, secretarul Consiliului Local, Ioan Cojocari, precum şi alţi funcţionari din instituție au fost trimişi în judecată de DNA, în aprilie 2016, pentru finanţarea ilegală a echipei de fotbal Poli Timişoara.

(foto: Digi24.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.