Meniu principal

Luni aflăm dacă Ministerul Justiției merge înainte cu Ordonanțele privind grațierea și amnistia

Ambasadele UE solicită coaliţiei PSD - ALDE să ceară avizul Comisiei de la Veneţia. Ce spune Iordache

Controversa proiectelor de Ordonanță privind grațierea și modificarea Codului penal ar putea fi tranșată luni. Florin Iordache, ministrul Justiției, a declarat joi, pentru Realitatea TV, că instituția pe care o conduce își va anunța, luni, poziția finală privind cele două proiecte, aspru criticate de societatea civilă și partenerii externi ai României.

Florin Iordache a precizat că avizul consultativ CSM, unul negativ, s-ar fi referit doar la caracterul de urgență al celor două Ordonanțe, ce vizează grațierea unor pedepse și modificarea Codului penal în sensul dezincriminării abuzului în serviciu.

”Se vor termina consultările luni şi, în urma acestor consultări, vă anunţăm punctul de vedere al ministerului. Mai aşteptăm şi alte puncte de vedere nu doar al CSM-ului. Acesta este un aviz consultativ, înţeleg că s-au pronunțat pe urgenţă, aici este singura discuţie. În rest oportunitatea este clară şi modul în care considerăm să modificăm cele două proiecte, deocamdată sunt doua proiecte aflate in dezbatere. Luni când vom termina dezbaterile anunţăm un punct de vedere”, a spus ministrul Justiției.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.