Meniu principal

Ludovic Orban și-a anunțat candidatura la șefia PNL

Liberalii se întâlnesc pentru a decide cu ce mandat merg la Cotroceni

După ce, în urmă cu aproape o lună, Cătălin Predoiu a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al PNL, și Ludovic Orban a confirmat, luni, faptul că se va înscris în cursa pentru cea mai importantă funcție din partid. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Biroului Politic Naţional al PNL. 

”Mi-am depus candidatura la funcţia de preşedinte al PNL pentru a oferi partidului din care fac parte caracter şi identitate, forţă şi credibilitate. Ca preşedinte al PNL, vreau să fiu garantul unităţii, coeziunii interne a PNL, iar obiectivul meu principal este să transform în bine PNL astfel încât să putem să câştigăm toate competiţiile electorale împotriva PSD. Vreau ca PNL să devină forţa politică dominantă în societatea românească, să reprezinte România dinamică, România civilizată, România oamenilor care trăiesc cinstit pe propriile picioare din munca lor, din afacerea lor, din proprietatea lor, din competenţele şi talentele pe care le au”, a declarat Ludovic Orban.

El a spus că vrea ca PNL să funcţioneze fără amestec din afara partidului, dar că îşi doreşte un parteneriat cu preşedintele Iohannis.

”PNL trebuie să trăiască pe propriile picioare, trebuie să ia deciziile în conformitate cu aşteptările din societate şi în conformitate cu voinţa exprimată de membrii partidului de la bază. În acelaşi timp însă, între PNL şi preşedintele Iohannis va trebui să existe un parteneriat onest, transparent, cinstit care să ajute România să meargă înainte”, a mai spus el.

Întrebat dacă are vreo temere că decizia definitivă i-ar putea fi nefavorabilă în procesul în care a fost trimis în judecată de către DNA, Orban a spus că, din moment de instanţa de fond i-a dat dreptate, nu are motiv să creadă că s-ar putea întâmpla altceva.

”Nu am absolut niciun fel de temere. Atunci când mi s-a făcut o nedreptate strigătoare la cer şi mi s-a deschis acest dosar penal când eram înscris cu şanse mari în cursa pentru Primăria Capitalei, am făcut un pas înapoi, am făcut un sacrificiu personal, deşi sunt un om ale cărui carieră şi activitate au reprezentat un model de cinste, de corectitudine şi de onestitate. Odată ce s-a pronunţat instanţa de fond, nu am absolut niciun fel de motiv să-mi imaginez că s-ar putea întâmpla altceva”, a declarat Orban.

În ceea ce priveşte modalitatea de alegere a viitorilor lideri ai partidului, inclusiv a preşedintelui, Ludovic Orban a afirmat că îşi doreşte ”cât mai multă democraţia în PNL”.

”Membrii de la baza partidului să fie lăsaţi să-şi exprime voinţa în mod liber. Conducerile locale să fie alese în adunări generale ale organizaţiilor locale, şi nu pe sistemul de delegări din partea organizaţiilor de la nivelul secţiilor de votare. Conducerea judeţeană să fie aleasă în conferinţa judeţeană, adică în forul cel mai reprezentativ care există la nivel judeţean, cu o participare cât mai largă, cu o normă de reprezentare care să asigure o participare cât mai largă a membrilor PNL. Conducerea naţională să fie aleasă de forul cel mai reprezentativ, şi anume Convenţia Naţională, iar propunerea mea: cred că ar trebui să li se dea dreptul tuturor membrilor PNL să aibă dreptul să-şi aleagă preşedintele partidului”, a conchis el.  

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.