Meniu principal

Orban, despre legile justiției: Toader a procedat ca un șmecher de la colțul străzii

Ludovic Orban susține că PSD și ALDE pregătesc suspendarea președintelui Iohannis

Președintele PNL, Ludovic Orban, consideră că modificarea legilor justiției, precum și acțiunile întreprinse de partidul aflat la putere reprezintă “o amenințare” la adresa democrației.

“Chiar ne confruntăm cu o amenințare la adresa democrației. Cei care sunt astăzi la putere (…) sunt niște grupuri care sunt profund deranjate de tot ce înseamnă instituție independentă în România și sunt profund deranjate de orice om liber, sau de orice procuror, sau de orice cetățean care (…) nu-i ascultă, care încearcă să-i facă să răspundă pentru ceea ce au făcut. Există un fir roșu de ocupare a tuturor instituțiilor publice. Uitați-vă la Curtea de Conturi, uitați-vă la ASF, am avut o demonstrație clară de utilizare politică a Autorității de Supraveghere Financiară (…), la Televiziune nu s-au mulțumit că au pus o dată un om al lor, în momentul în care s-a făcut o emisiune care nu le-a convenit sau instituția a păstrat o oarecare independență, l-au schimbat și au pus interimar”, a spus Orban la o dezbatere pe legile justiției, organizată marți de Grupul pentru Dialog Social și Revista 22.

El a apreciat că acest proiect de modificare este “o tentativă foarte ciudată”, pentru că dacă era un proiect guvernamental, în mod normal ar fi urmat o procedură, ar fi trebuit să fie asumat public de ministrul justiției.

“Acesta a procedat ca un șmecher de la colțul străzii, care a anunțat public că nu va înainta proiectul de lege dacă nu are avizul CSM-ului, în schimb, după aia s-a dus în Comisia specială, le-a plantat tripletei celebre Șerban Nicolae, Nicolicea și Iordache, care sunt dispuși să spună orice pe tema justiției”, a afirmat Orban.

Liderul liberal este de părere că Guvernul are “amendamente pregătite și în sertar”, pentru că obiectivul acestora, în opinia sa, este să-i schimbe pe toți cei care conduc parchetele.

“Sunt în momentul de față, chiar dacă nu au arătat public, sunt în stare să meargă inclusiv până la schimbarea președintelui ca să poată să schimbe șefii de parchete cu un președinte interimar, care nu e nimeni altul decât președintele Senatului, iar în ceea ce privește legislația, s-ar putea ca legislația așa cum este ea făcută este un temei pentru acțiuni mult mai ample și mai serioase. Războiul care se duce de cel puțin trei ani de zile cu niște arme inimaginabile împotriva a tot ceea ce înseamnă instituție, inclusiv instituție în domeniul justiției, riscă să afecteze extrem de grav evoluția societății”, a susținut Orban.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.