Meniu principal

Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea

PNL cere Avocatului Poporului să atace la CCR Ordonanța privind contractele part-time

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus, joi, o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o, printre altele, de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Orban a spus că a depus o sesizare şi împotriva lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat despre plângerea penală a lui Orban că ”este un demers care înseamnă o tentativă de lovitură de stat”.

”Domnul Iohannis, având experienţa cu cele 6 case, vrea şi Palatul Victoria în folosinţă. De asemenea, spun că există un articol în Codul Penal care se referă la inducerea în eroare a organelor judiciare şi persoana care face o plângere penală, reclamând presupuse fapte care ar încălca legea penală, dar ştiind că ele sunt neadevărate, aceasta este infracţiune care se pedepseşte cu închisoare. Vreau ca toată lumea să înţeleagă că orice persoană şi orice funcţionar public care se va implica în continuare în acest demers va fi, de fapt, complice la aceste două posibile infracţiuni”, spus Dragnea.

Acesta afirmă că preşedintele Klaus Iohannis se află în spatele demersului făcut de liderul PNL pentru că are un plan ”şi anume de a prelua Guvernul fără să câştige alegerile”.

”Nu vom ceda pentru că este, de fapt, o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor din Parlament care îl susţin de a bloca un Guvern care a adus bunăstare şi de a instala, probabil, un Guvern care să taie salariile”, a mai afirmat liderul PSD.

Potrivit acestuia, ”primul ministru are susţinere totală”.

”Nu a făcut absolut nimic din ceea ce în această plângere este scris şi toată lumea de bună credinţă înţelege exact ce este în spatele acestui demers. Nu o să tăcem şi o să şi acţionăm”, a mai menţionat Dragnea care a spus că juriştii cu care se consultă de obicei evaluează situaţia.
”Această acţiune este neconstituţională pentru că este o tentativă de lovitură de stat. Nu există niciun fel de sâmbure de adevăr în ceea ce este prevăzut în acea plângere penală. Am vorbit deja cu juriştii cu care ne consultăm de obicei şi trebuie să ne gândim serios dacă pot fi făcută plângeri împotriva celor care fac astfel de demersuri”, a mai declarat Dragnea. 

Potrivit lui, ”preşedintele Iohannis nu poate lucra cu nici o instituţie dacă nu este aservită”.

”Poate lucra doar cu oameni care sunt aserviţi, cu instituţii care sunt aservite total. Nu poate avea o relaţie instituţională, vrea să conducă, şi Guvernul, şi Parlamentul, vrea să conducă, şi procurori, şi instanţele, vrea să fie şi preşedintele României vrea să conducă tot ce mişcă în această ţară. Când îi faci plângere penală unui prim-ministru pentru că îşi exercită atribuţiile, este foarte clar pentru oricine vrea să înţeleagă că nu se doreşte ca această guvernare să ducă la capăt un program care a produs rezultate bune şi produce în continuare rezultate bune”, a mai spus liderul PSD.

Acesta a precizat, însă, că PSD nu ia în calcul suspendarea şefului statului, dar nici nu va sta ”cu capul plecat ca să îl taie Iohannis sau slugile lui”.

”Nu vorbim acum de suspendare, dar, se pare, că dorinţa noastră şi toate acţiunile noastre de a construi un dialog şi de a face politică în România nu sunt luate în seamă pentru că nu se doreşte asta. Nu interesează. Interesează doar conservarea unor funcţii şi preluarea guvernării”, a afirmat Dragnea.

Acesta a spus că ”este o obsesie” a preşedintelui Iohannis să ceară demisia premierului, fiind a patra oară când face acest lucru.

”De patru ori a cerut demisia. Este obsesie dumnealui. De câte ori constată că o instituţie din acest stat nu îi este aservită total ,vrea să o distrugă”, a încheiat Dragnea.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi seară, la Antena 3, că acţiunea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, este ”un demers deliberat”, dar afirmă că ”denotă o fază de nebunie”. Tăriceanu a susţine că plângerea lui Orban se referă la ”o serie de opţiuni politice pe care primul ministru şi Guvernul care îl conduce le-a luat”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi seară, la Antena 3, că plângerea penală depusă de liderul PNL împotriva premierului este ”un demers deliberat”.

”Evident că este un demers deliberat din partea liderului PNL. Acum, sigur, nu mă pot abţine să îmi pun întrebarea: care este resortul acestui demers? Este rezultatul limitelor de gândire pe care le are – şi aşa crede că se duce acţiunea în politică -, este o componentă care denotă o fază de nebunie, în momentul în care mintea îţi derapează grav, sau este, poate, o acţiune care face parte dintr-un plan bine alcătuit”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a explicat că demersul seamănă cu cel făcut în 2015 şi care a dus la demisia premierului de atunci, Victor Ponta.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.