Meniu principal

Liviu Dragnea și strategia struțului care-și bagă capul în nisip

Dragnea, despre ferma fiului său: Habar n-am dacă au percheziţionat şi porcii

Că Liviu Dragnea vrea să se scape de o mare problemă penală cu mâinile colegilor săi, știam deja foarte bine. Că și-a asumat un circ parlamentar pentru a corecta ceea ce știa că face, în mod sigur, Șerban Nicolae, e o premieră. Liviu Dragnea a preferat să mimeze în ochii opiniei publice scăparea de sub control a șefului Comisiei juridice a Senatului pentru a sări ”hopul” grațierii care mai e sau nu, că nu prea mai știm.

După ce detestabilul Șerban Nicolae ”a muncit” din greu, săptămâni în șir, să treacă amendamentele care i-ar scăpa pe corupți de pușcărie, Liviu Dragnea a pus, cică, piciorul în prag, decretând că proiectul trebuie musai să treacă prin votul Senatului așa cum l-a trimis guvernul pe 31 ianuarie prin mâna unui alt sinistru pesedist, Florin Iordache. Mai mult, liderul PSD l-a trimis în fața camerelor și pe Călin Popescu Tăriceanu, care a anunțat, spășit, fără aroganțele cu care ne obișnuise, că va cere în plen retrimiterea proiectului, care are deja un raport favorabil, la Comisia lui Șerban Nicolae. Ca să fie ”periat” de amendamentele pe care, iarăși cică, nici PSD și nici ALDE nu le vor și nici nu le-au vrut deodată (dar le-au votat!).

Se repetă, practic, scenariul de la abrogarea OUG 13, când în mijlocul unor manifestații de stradă nemaiîntâlnite în România post-decebristă Florin Iordache, artizanul băgat la înaintare al Ordonanței penalilor, a plătit, într-un anume fel. Nici măcar nu a fost demis, ci a plecat el singur, gestul său fiind menit să pună capac presiunii publice.

Acum, Șerban Nicolae este în aceeași poziție în care s-a aflat Iordache în februarie. Liviu Dragnea, care în mod voit a lăsat impresia că șeful Comisiei juridice a acționat singur pe câmpii, îl amenință pe șoferul penalului Cătălin Voicu cu o sancțiune luată la nivel înalt, în PSD. Nu ne încălzește cu nimic atitudinea punitivă și revoluționară a lui Liviu Dragnea, în contextul în care vedem că, deși a plecat de la Ministerul Justiției, Florin Iordache e bine-mersi, vicepreședinte al Camerei, mai exact.

Strategia aplicată și de această dată de Liviu Dragnea este evidentă și nu mai păcălește pe nimeni. Cu mâna altor persoane, care nu mai au nimic de pierdut, întrucât au oricum imaginea publică ”praf”, șeful PSD ne încearcă. Dacă îi iese, bine, dacă nu – are aghiotanți de tipul lui Iordache sau Nicolae care pot fi aruncați la câini, că doar poporul vrea întotdeauna circ și sânge. Asta vom avea și de această dată: o bucățică de pâine, o picătură de sânge, după care ei se vor întoarce la ale lor iar noi vom continua să îi privim. Până data viitoare! 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.