Meniu principal

Liviu Dragnea s-a prăbușit în sondaje: e mai jos decât Tudose!

”Corul” vesel al lui Dragnea a reușit devansarea ședinței CEx: războiul de tranșează luni

Casa de sondare IMAS a dat publicității, marți seara, la emisiunea ”În fața ta”, de a Digi24, un sondaj de opinie din care rezultă că încrederea românilor în Liviu Dragnea s-a prăbușit, cota șefulu PSD fiind mai joasă chiar decât cea a premierului Mihai Tudose. Astfel, în septembrie, doar 18,7% dintre români mai aveau încredere în președintele social-democraților.

Practic, sondajul IMAS contrazice cercetarea sociologică prezentată acum câteva zile de Marius Pieleanu, care anunța ”prăbușirea” încrederii în Guvern și care a fost pretextul crizei politice dintre premierul Tudose și PSD Liviu Dragnea.

Potrivit sondajului IMAS, popularitatea premierului Mihai Tudose ar fi ajuns de la 24,7%, pe acre o avea în momentul preluării mandatului, la 23,2%, în septembrie. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a căzut de la 31,5%, în ianuarie, la 18,7%. Nu același lucru se poate spune despre președintele Klaus Iohannis, care este pe un trend ascendent. Șeful statului are o cotă de încredere de 41,7%, fiind în creștere de la 32,1%, cât avea în luna ianuarie. 

În ceea ce privește partidele, PSD a ajuns la 38,8%, de la 49, cât avea în ianuarie, PNL este la 30,9%, ALDE a crescut de la 6,8% (ianuarie) la 8,1 (septembrie), în timp ce USR a scăzut de la 8,3 la 6,8%.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.