Meniu principal

Liviu Dragnea își înființează comisii de anchetă parlamentară după cum are chef

Liviu Dragnea a recunoscut că se uita la ”Suleiman Magnificul”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care în ultima perioadă a lansat o serie de atacuri la adresa directorului SPP, Lucian Pahonţu, susţine înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind SPP, pentru că ancheta la nivelul Comisiei de apărare din Senat, propusă de PNL, ar fi ”o glumă”.

Întrebat dacă PSD susţine înfiinţarea unei comisii de anchetă privind SPP, Liviu Dragnea a răspuns: ”Noi nu respingem această iniţiativă. O să discut azi-mâine cu domnul Tăriceanu. Ce am înţeles eu aseară, că a fost un vot politic la PNL ca să fiu şi eu şi premierul chemat la acea comisie, la Comisia de apărare din Senat. În schimb, a fost tot un vot să nu fie chemat Pahonţu. Este puţin ciudat şi penibil să nu fie chemat la acea comisie subiectul discuţiei şi alţi oameni care au început să vorbească în ultima perioadă. După părerea mea, asta e o glumă politică. Dincolo de asta, cred că subiectul e destul de serios şi apare din ce în ce mai grav. Sunt mai mulţi oameni care vor să vorbească. Este foarte posibil să luăm o astfel de decizie, dar vreau să discut cu domnul Tăriceanu”.

Liviu Dragnea a mai declarat că, atât timp cât SPP este condus de Lucian Pahonţu, el nu va mai apela la serviciile instituţiei.

”Atâta timp cât instituţia este condusă de un om care cere ofiţerilor să facă rapoarte informative într-un mod ilegal, fără să aibă bază legală, să folosească informaţiile nu ştiu pentru ce, eu nu pot să beneficiez. În condiţiile în care acolo sunt oameni pe care îi respect, cărora le respect munca, oameni foarte bine pregătiţi, instituţia în sine este foarte bună, dar atâta timp cât este condusă de acest domn are nişte practici care sunt nelegale”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat despre faptul că ar fi fost dezinformat în legătură cu SPP de Adrian Mlădinoiu, fostul său aghiotant, acum secretar de stat, Liviu Dragnea a evitat un răspuns clar.

În legătură cu posibila modificare a Legii de organizare şi funcţionare a SPP, Dragnea a replicat: ”În niciun caz nu vrem să luăm SPP de la preşedinte”.

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, liberalul Marcel Vela, l-a invitat pe liderul PSD Liviu Dragnea în comisie pentru a prezenta acuzaţiile la adresa Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP). Vela a spus că, în funcţie de dovezile aduse, ar putea fi audiat în Comisie şi şeful SPP, Lucian Pahonţu.

Marcel Vela afirmă că SPP este o instituţie importantă şi că, dincolo de protecţia demnitarului, mai asigură şi protecţia unor documente clasificate din Consiliul Superior de Apărare a Ţării, iar renunţarea la serviciile acestei instituţii poate pune în pericol siguranţa naţională.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că se impune iniţierea unei comisii de anchetă privind SPP, precizând totodată că el va merge la orice comisie va fi chemat.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.