Meniu principal

Liviu Dragnea (PSD): Eu mă consider o persoană foarte cinstită. N-am furat nimic

Liviu Dragnea, din nou la ÎCCJ

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat, luni, la Palatul Parlamentului că „Guvernul nu are de ce să demisioneze”. Liderul social-democraților a precizat, de asemenea: „Ministrul Grindeanu are susținerea mea totală” iar în privința ministrului Justiției, Florin Iordache, lucrurile nu au fost, încă, tranșate.  

Pe de altă parte, Liviu Dragnea spune despre el că este „o persoană forte cinstită” și a acuzat procurorul de caz pentru decizia judecătorilor din dosarul „Referendumul”.

„Nu a fost o sedință pentru decizii, grupurile reunite și-au exprimat susținerea pentru guvern. Astăzi și mâine avem cele doua zile pentru buget cu speranța să adoptăm bugetul până mâine seară și miercuri, moțiunea de cenzură. Au avut intervenții câțiva colegi de-ai nostri care si-au exprimat sustinerea pentru Guvern. Teoretic, n-am avea probleme la moțiunea de cenzură. COlegii mei au spus că crește nervozitatea în rând simpatizanților noștri, pentru că după ce ordonanța a fost abrogată și proteste continuă inseamna că asistam la un protest politic, după ce alegerile care au fost desfășurate în mod corect. Eu fac apel la calm. La Cotroceni s-au strâns oameni, teama mea e ca acolo va fi un bulgăre de zăpadă, vreau să facem tot posibilul să nu escaladeze acest conflict în stradă. Guvernul nu are de ce să demisioneze. Ministrul Grindeanu și Florin Iordache vor avea o discuție după moțiunea de cenzură, iar premierul va lua o decizie”, a declarat Liviu Dragnea.

Ulterior, Liviu Dragnea a comentat una dintre cerințele oamenilor din stradă: persoanele din conducerea țării să fie oameni fără probleme penale.

„Eu mă consider o persoană foarte cinstită, o persoană care a fost condamnată pe marginea unui dosar politic, inițiat de un procuror care și-a uzurpat calitățile oficiale și care la ora asta, eu, cel condamnat, nu are hotărârea care să-i spună de ce a fost condamnat. Codul de procedură penală spune că acea hotărâre nu există, drept pentu care am și făcut această contestație la executare. Eu n-am furat nimic, doamnă. În 2012 se spunea că eu am furat 2 milioane de voturi. Am fost trimis în judecată pentru ceva și am fost condamnat pentru altceva, cel puțin în primă instanță, în a doua instanță n-am reușit să aflu de ce”, a adăugat Dragnea.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.