Meniu principal

Două membre PSD și-au recunoscut vinovăția, Dragnea se declară nevinovat în dosarul angajărilor fictive

Dragnea, întrebat dacă îşi menţine acuzaţia privind dezinformarea CE: Nu-mi iau vorbele înapoi

UPDATE 10.26: Liviu Dragnea președintele PSD, s-a declarat nevinovat, la ÎCCJ, cu toate că trei dintre persoanele coinculpate, dintre care două membre PSD, și-au recunoscut vinovăția în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În cazul lor se va aplica o procedură simplificată. Instanţa a stabilit următorul termen de judecată pentru 28 martie.

Preşedintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a prezentat, marţi dimineață, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde se judecă un nou termen în dosarul de abuz în serviciu în care este judecat alături de fosta soţie, Bombonica Prodana, şi angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

ÎCCJ a început, în data de 31 ianuarie, judecarea pe fond a dosarului în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. De la primul termen al procesului au lipsit şase inculpaţi, printre care şi Bombonica Prodana (fostă Dragnea), care a formulat o solicitare de judecare în lipsă. Alţi cinci inculpaţi au cerut atunci instanţei amânarea judecării cauzei, pentru a-şi angaja avocaţi.

Marţi, la al doilea termen de judecată, instanţa ar urma să pună în discuţie probele cerute de inculpaţi şi să citească rechizitoriul. 

După primul termen de judecată, Liviu Dragnea spunea că nu va alege procedura simplificată de judecare a cauzei, care implică recunoaşterea integrală a faptelor de care este acuzat şi care i-ar putea aduce reducerea cu o treime a pedepsei.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.