Meniu principal

Liviu Dragnea a descoperit mafia importurilor de legume-fructe

Liviu Dragnea a descoperit mafia importurilor de legume-fructe

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a găsit de lucru inspectorilor antifraudă, de parcă aceștia nu ar fi în subordinea Guvernului condus fix de colegul său, Sorin Grindeanu. Liderul social-democraților le cere acestora să soluţioneze problemele generate de mafia importului de legume şi fructe în România. Dragnea a spus că în acest sector “sunt reţele mafiote, cu bani mulţi investiţi, cu protecţie din partea unor membri ai unor instituţii”, informează News.ro.

“Roşiile ajung în piaţă, numai că nu ajung direct şi trebuie să recunoaştem că n-a fost timp suficient ca, într-o lună, două, trei, să se poată distruge aceste reţele mafiote. Sunt reţele mafiote, cu bani mulţi investiţi, cu protecţie din partea unor membri ai unor instituţii. Nu-i ştim, dar nu se putea fără protecţie. Este şi o reţea românească. Oamenii merg cu roşia, n-au loc în pieţe şi se joacă cu ei. Ţi-o iau, dar nu-ţi dau factură. Iar legumicultorii sunt puşi în faţa a două opţiuni: să stea cu tone de roşii să se strice şi să aştepte o factură care nu mai vine pentru că, deocamdată, statul încă nu este pregătit să dea această bătălie în această perioadă, ci abia la toamnă sau la sfârşitul anului, sau să le dea şi să aştepte mai târziu, când va scădea preţul, când angrosiştii sunt dispuşi să le dea facturi. Aşa se joacă cu ei demult”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul social-democraţilor susţine că în acest război împotriva samsarilor şi adevăraţii producători agricoli ar trebui să intervină instituţiile statului, printre cei care ar trebui să ia măsuri numărându-se şi inspectorii Antifraudă, despre care Dragnea susţine că dau amenzi “pentru nimicuri”.

“Ar trebui să intervină Protecţia Consumatorului, ANSVSA şi Antifrauda. Poate că Antifrauda se concentrează pe marile probleme care sunt acum, în ceea ce priveşte comerţul, pentru că am înţeles că în ultimele zile au început să meargă să dea tot felul de amenzi pentru nimicuri, la firme mici şi mari, pentru că lipsea un bon. Nu asta este marea problemă a sistemului. Vreau să-i văd că au curaj, minte şi capacitate să rezolve aceste probleme, care sunt generate de mafia importului de legume şi fructe în România. Sunt producători de legume, producători de fructe, care sunt aproape distruşi, care au tot rezistat. Eu nu-s membru al guvernului, dar aşa, ca observator intern, sunt şi eu curios dacă sunt în stare să o facă”, a mai precizat Liviu Dragnea.

(foto: News.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.