Meniu principal

Liviu Dragnea dă semne că ar vrea să renunțe la legea grațierii

Dragnea ne-a îngroapat economia, dar înființează comisie pentru adoptarea monedei euro în 2024

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că social-democraţii trebuie să se gândească foarte serios dacă o lege a graţierii mai este „oportună”. Totodată, șeful social-democraților a lansat „un ultim apel” la Guvern şi la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader să prezinte, într-un termen rezonabil, dacă proiectul şi alte măsuri anunţate ca proiecte legislative pot rezolva problema din penitenciare, informează News.ro.

„Aşa cum am spus şi în campanie şi după alegeri, eu şi colegii mei am mai spus o dată în plenul CExN  – prioritatea noastră o reprezintă punerea în aplicare a programului de guvernare aşa cum a fost prezentat în campanie, nu graţierea faptelor de corupţie. Nu am avut astăzi discuţii despre sancţiuni, nişte pedepse membrilor din Comisia juridică a Senatului, dar nici nu puteam lăsa ca astfel de gesturi să fie asumate, pentru că pe noi ne interesează ca ceea ce am prezentat românilor să fie aplicat şi să fie toată lumea conştientă că acele obiective sunt prioritatea noastră. Eu am ridicat aceasta problemă colegilor mei  – să ne gândim serios în perioada următoare dacă această lege a graţierii mai este oportună. Pentru că, din păcate, s-a plecat în elaborarea acestei legi de la problemele din penitenciare şi de la condiţiile de detenţie din România şi eventual se încearcă să se rezolve alte probleme pe care le are sistemul de justiţie şi despre care se vorbeşte de luni de zile, poate de ani de zile în România”, a afirmat Liviu Dragnea.

 

Șeful PSD a mai precizat că se discută despre „imperfecţiunile definirii unor infracţiuni, despre posibilitatea diversificării modului în care se execută pedepsele”, dar toate aceste teme nu pot fi rezolvate de legea graţierii.

„În aceste condiţii, trebuie să ne gândim serios dacă această lege mai este oportună. În acest context fac în continuare un ultim apel la Guvern, la Ministerul Justiţiei, să ne prezinte într-un termen rezonabil dacă legea graţierii şi alte măsuri sau propuneri pe care le-au anunţat ca şi proiecte legislative pot rezolva problema din penitenciare. Doar această lege nu rezolvă problema care a generat”, a completat Liviu Dragnea.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.