Meniu principal

Lionel Messi l-a egalat pe legendarul golgheter german, Gerd Muller

Totuși, Messi nu va ajunge în spatele gratiilor, după ce Codul penal din Spania prevede ca orice pedeapsă cu închisoare de până la 24 de luni nu se execută efectiv decât în caz de o nouă condamnare. În schimb, pedeapsa pentru tatăl fotbalistului, Jorge, condamnat inițial tot la 21 de luni, a fost redusă la 15 luni, relatează cotidianul spaniol AS. Leo Messi, condamnat. Amenzi de 3,5 milioane de euro În plus, cei doi au fost obligați să platească amenzi de 2 milioane de euro în cazul fotbalistului argentinian, respectiv 1.5 milioane de euro în cazul tatălui sau. Messi și tatăl său au fraudat statul spaniol cu 4,1 milioane de euro, suma provenită din neplata drepturile de imagine în perioada 2007-2009.

Argentinianul Lionel Messi a marcat cel de-al 525-lea său gol oficial pentru FC Barcelona, în partida cu Villarreal (2-0), din cadrul etapei a 13-a a campionatului de fotbal al Spaniei, disputată duminică seara pe stadionul El Madrigal.

Messi l-a egalat cu această ocazie pe legendarul atacant german Gerd Muller, care a înscris același număr de goluri pentru Bayern Munchen, cei doi fiind cei mai buni marcatori în tricoul unei singure echipe, din principalele campionatele de pe bătrânul continent, precizează FC Barcelona pe contul său Twitter.

Gerd Muller (72 ani), câștigătorul Balonului de Aur în 1970, a evoluat pentru Bayern Munchen între 1965 și 1979, reușind să marcheze 525 de goluri în 572 de partide disputate. El are în palmares un titlu de campion mondial cucerit cu selecționata Germaniei în 1974.

Messi (30 ani), golgheterul actualei ediții a ligii spaniole, cu 14 reușite, a disputat duminică cel de-al 605-lea său joc în tricoul Barcelonei, clubul la care și-a petrecut întreaga sa carieră. El este cel mai bun marcator din istoria grupării catalane, precum și golgheterul all time din Primera Division, cu 362 de goluri.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *