Meniu principal

Liga Arabă cere Washingtonului să anuleze decizia privind Ierusalimul

Liga Arabă cere Washingtonului să anuleze decizia privind Ierusalimul

Miniștrii de externe ai țărilor din Liga Arabă i-au cerut Washingtonului, într-o rezoluție publicată duminică dimineața după o reuniune la Cairo, să anuleze decizia privind recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, informează duminică AFP și DPA.

În rezoluție, miniștrii arabi afirmă că SUA “s-au retras din rolul de mediator al procesului de pace” din Orientul Mijlociu și cer ca Washingtonul “să-și anuleze decizia asupra Ierusalimului”.

Miniștrii țărilor membre ale Ligii Arabe s-au reunit sâmbătă seara, la sediul din Cairo, pentru o reuniune extraordinară în vederea formulării unui răspuns la decizia americană, care a provocat un val de nemulțumire în lumea arabă.

Ei au îndemnat, de asemenea, comunitatea internațională să recunoască un stat palestinian “cu Ierusalimul de est drept capitală”, partea orientală a orașului anexat din 1967 de către Israel.

Inițiativa președintelui american Donald Trump este “denunțată și condamnată”, a declarat secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, în timpul reuniunii în cadrul căreia miniștri arabi au rostit lungi discursuri pline de patos.

(foto: Xinhua)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.