Meniu principal

Libia: Grupări înarmate au încercat să ocupe sediile a trei ministere

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de Uniune Național din Libia a confirmat, sâmbătă, faptul că mai mulți bărbați înarmați au încercat să ia cu asalt sediile din capitala Tripoli a trei ministere, însă tentativa acestora a eșuat.

Forțele Guvernului Salvării Naționale anunțaseră, prin vocea liderului lor, Khalifa Ghwell, că au prelua controlul a trei ministere, printre care cele ale Muncii, respectiv Apărării, din Tripoli (Libia).

“Ceea ce s-a întâmplat joi este simplul fapt că domnul Khalifa Ghwell, președintele Guvernului Salvării Naționale, s-a prezentat la sediile Ministerului Muncii și Ministerului Apărării. A susținut o conferință de presă, după care a plecat”, a spus Ahmed Maiteeq, viceprim-ministrul Guvernului libian de Uniune Națională.

Pe de altă parte, Khalifa Ghwell s-a autoproclamat prim-ministru al Libiei. Așa-zisul Guvern al Salvării Naționale s-a format în legislatura trecută a Parlamentului, în urma transferului de putere din 2014, când două grupări rivale, fiecare sprijinită de forțe armate, și-au anunțat propriile guverne.

Un al treilea Guvern a fost format anul trecut, cu ajutorul Națiunilor Unite, condus de Fayez Al-Sarraj, în speranța ca Libia se va unifica și va scăpa de forțele extremiste.

(foto: Africanews.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.