Meniu principal

Liberalul Cîțu renunță la amendamentul care limitează gratuitatea călătoriilor studenților. Degeaba!

Florin Cîţu: Deficitul se va duce către 4% la sfârşitul anului. Rectificarea va fi negativă

Senatorul PNL Florin Cîţu, co-autor împreună cu pesedistul Eugen Orlando Todorovici al amendamentului care limitează gratuitatea pentru studenţi la călătoria pe CFR doar la deplasările între centrul universitar şi localitatea de domiciliu, a anunţat, vineri, pe Facebook, că renunţă la această propunere. Problema este că amenamentul depus de acesta împreună cu colegul său de la PSD, Eugen Orlando Teodorovici, a fost deja aprobat de Comisia de buget-finanțe.

Cîţu susţine, însă, că amendamentul său a fost admis de către PSD doar ca să mascheze alte ”cheltuieli faraonice” prevăzute în bugetul pe 2017, deci a căzut în capcana întinsă de social-democrați.

”Din datele analizate am constat că din 100% număr de studenţi din România doar o mică parte, sub 30%, se deplasează în alte destinaţii cu trenul decât destinaţia pentru care a fost gândită această facilitate (domiciliu-centru universitar). Asta însemna că, de fapt, această promisiune a PSD-ului pentru studenţi a avut doar un scop electoral. Suma care afectează bugetul de stat este nesemnificativă relativ la alte cheltuieli complet faraonice pe care le face PSD. N-am să cad în capcana PSD-ului, care a fost de acord cu restricţionarea acestor subvenţii, pentru că pur şi simplu nu cred că merită. De aceea renunţ la amendament”, precizează liberalul.

Cîţu consideră însă că PSD ia măsuri dicriminatorii întrucât de gratuitatea la călătoriilor cu trenul nu beneficiază tinerii care nu sunt studenţi sau pensionarii, Cîţu afirmând că această chestiune este  o ”întrebare importantă pentru PSD-işit şi cei care cred în subvenţii de la stat”.

Comisia de buget-finanţe a Senatului a dat, marţi, aviz favorabil, cu amendamente, proiectului de Lege de aprobare a OUG 2/2017 care prevede că studenţii beneficiază de gratuitate la călătoriile cu trenul ale companiei CFR.

Unul dintre amendamentele admise a fost cel al lui Florin Cîţu (PNL) şi Eugen Teodorovici (PSD) prin care gratuitatea era restrânsă doar la călătoriile pe care un student le face între localitatea de domiciliu şi cea în care studiază. Un alt amendament, propus de Eugen Tedorovici şi Ştefan Mihu (PSD), stipulează că de acelaşi tratament preferenţial vor beneficia şi elevii de liceu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.