Meniu principal

Liberalii vor ”să danseze” în alianță cu USR-ul lui Nicușor Dan

Încet-încet, liberalii prind viață și încep să-și mai dea cu părerea pe subiecte la ordinea zilei pe care dădeau semne că le cam ocolesc, în contextul șocului de după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Luni, deputatul PNL Ionuț Stroe a postat pe Facebook un text prin care înceacă să le facă USR-iștilor curte.

Liberalul face apel la o alianță PNL-USR, mai ales că președintele Nicușor Dan a anunțat deja că va sprijini moțiunea de cenzură pe care formațiunea condusă de Raluca Turcan ar urma să o depună. Ionuț Stroe a afirmat că această alianță cu USR ar putea fi un obiectiv la congresul din iunie al partidului. 

“Un semn de normalitate politică: relația PNL-USR poate căpăta limite largi! (și acesta cred că e un lucru așteptat de mulți). Însă, mai mult decât acest gest izolat, eu cred că sunt cauze mult mai bune și multe pentru care USR și PNL trebuie să lupte împreună. Și da, azi chiar vreau să spun ceea ce gândesc de mult timp: PNL și USR trebuie să aibă o cale comună, le-aș vrea alăturate într-o formă mult mai profundă! Unul din obiectivele strategice fixate de partid în viitorul congres ar putea fi formarea unei alianțe politice PNL-USR. USR s-a confirmat ca partid la alegerile parlamentare printr-un transfer masiv de voturi din zona PNL, ba chiar folosind ca armă electorală ofensiva la PNL. Bunavoința față de ei ne-a costat electoral, netratându-i ca și competitori, însă refacerea PNL trebuie să îi cuprindă. O alianță politică PNL-USR ar fi, pentru început, un gest corect și credibil de reafirmare și luptă pentru cauza Dreptei”, a spus Ionuț Stroe.

(foto: Romanialibera.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.