Meniu principal

Liberalii, pe aceeași lungime de undă cu USR: se gândesc la o moțiune

Raluca Turcan: Guvernul Grindeanu își sapă singur groapa și la lopată este Liviu Dragnea

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că partidul său ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură. Poziţia liderului liberal vine în contextul în care USR şi-a anunţat deja intenţia de a depune o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

”PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură. Ne aflăm într-un puternic asalt al majorităţii parlamentare împotriva ideii de lege. Ordonanţele PSD sunt atentate la proiectul european al României. Afectează visul românilor de a avea o ţară europeană unde nu există două categorii de cetăţeni, unde nu este tolerată hoţia politică”, a afirmat Raluca Turcan pentru MEDIAFAX.

Vicepreşedintele USR Cristian Ghinea a declarat pentru MEDIAFAX, ca reacţie la anunţul liderului interimar al liberalilor, Raluca Turcan, potrivit căruia PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură după proiectele privind justiţia, că USR va negocia, în speranţa unei opoziţii unite.

”USR a anunţat deja iniţierea unei moţiuni simple. Salutăm demersul PNL şi sperăm la o opoziţie unită în aceste împrejurări foarte grave. PSD s-a comportat abuziv şi a reuşit să scoată oamenii în stradă mai repede decât orice altă guvernare pâna acum”, a spus Cristian Ghinea.

Pentru a iniţia o moţiune simplă este nevoie de semnăturile a cel puţin 50 de deputaţi sau de o pătrime din numărul senatorilor (136), pe care USR nu le are singur. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor (465), liberalii având doar 99 de aleşi.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.