Meniu principal

Lia Olguța Vasilescu, despre scăderea salariilor: Nu e scădere, e creștere. De vină sunt angajatorii și sindicatele

Olguța Vasilescu, despre indemnizațiile mamelor: E o formă de ajutor. Puteam să n-o mai dăm

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguta Vasilescu, a sustinut, marți ,o conferință de presă pe tema evoluțiilor salariilor în sectorul public și privat în urma aplicarii Legii salarizarii unitare și a trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. Acest lucru s-a întâmplat după ce atât Liviu Dragnea, cât și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, au refuzat să dea răsunsuri pe acest subiect.

Ministrul Muncii a anunțat, după o jumătate de oră în care a citit de pe o foaie, toate majorările salariale operate de coaliți PSD-ALDE, că guvernul va adopta, joi, o Ordonanță prin care ar urma să fie rezolvată situația angajaților cu contract part-time care trebuie să aducă bani de acasăaducă bani de acasă pentru a achita contribuțiile sociale. 

”Azi de la CES a venit o veste proasta, desi sindicatele au cerut sa gasim o modalitate sa rezolvam problema si imediat am intocmit OUG, azi CES nu a pus-o pe ordinea de zi. Si reprezentanti ai sindicatelor au votat sa nu fie pe ordinea de zi. Ma face sa ma gandesc daca acest sindicalisti chiar ii reprezinta pe salariati. Pentru a evita ca CAS sa depaseasca nivelul venitul e necesara adoptarea acestei OUG. Se reglementeaza adoptarea unei sume compensatorii pentru mentinerea venitului net din decembrie. Pentru cei din privat, statul nu poate interveni in negocierea salariilor. E de mentionat ca aceasta masura e in vigoare din septembrie 2017 si pana acum nimeni din privat nu a semnalat o scadere a salariului net. Aceste prevederi au dus la peste 185.000 de angajati care trec la contracte cu norma intreaga. Majoritatea erau pontati la 2 ore, dar in realitate lucrau 8 ore”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

De asemenea, ministrul Muncii a dat vina pe sindicate susținând că acestea nu și-ar dori rezolvarea problemei angajaților. O problemă pe care, după cum se știe, guvernul din care face parte a creat-o.

”Reprezentantii Ministerului sunt la ministerul Justitiei. Fara aviz CES, nu poti sa introduci o OUG in guvern. Existau toate celelalte avize, de la Ministerul Justitiei, Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii. Mi se pare un razboi intre sindicate, va rog sa-l intrebati pe dl Marius Nistor, cum se simte sa vada ca in urma acestor discutii s-a propus OUG care a fost respinsa de colegi de-ai dumnealui de conferderatii sindicale”, a spus Olguța Vasilescu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.