Meniu principal

Legea salarizării unitare, avizată pozitiv de Comisia juridică a Senatului

Olguța Vasilescu vrea să le scoată mai repede la pensiile pe mamele cu cel puțin tre copii

Comisia juridică a Senatului a avizat pozitiv, luni, cu șase voturi „pentru” (PSD şi ALDE) şi patru „împotrivă” (PNL şi USR), propunerea legislativă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, informează News.ro.

Senatorul PNL, Daniel Fenechiu, a anunțat încă din startul dezbateri, că liberalii nu vor vota ”pentru”, deoarece în lege nu există un studiu al impactului bugetar.

“Poziţia grupului parlamentar PNL este aceea că nu putem aviza proiectul în lipsa studiului de impact. Din punctul acesta de vedere, ar fi o avizare în orb. Motiv pentru care luaţi act că senatorii din Comisia juridică ai PNL se vor opune avizării pozitive”, a precizat Daniel Fenechiu.

De asemenea, senatorul USR, George Dircă, a afirmat, la rândul său, că legea salarizării unitare va produce un impact bugetar „semnificativ”.
“Grupul USR apreciază că, din estimările pe care le avem, această lege va produce un impact bugetar semnificativ. Considerăm că (…) nu există un studiu de impact bugetar şi aici sunt două cauze: fie de la început Guvernul a bugetat cheltuieli mult mai mari pentru a acoperi în acest moment acest impact bugetar, pe de altă parte, pe termen lung, această lege nu este sustenabilă. Preconizăm că în curând vom ajunge într-o situaţie similară anului 2010, în care statul a fost nevoit să aplice tăieri salariale. Pe de altă parte, un lucru foarte grav este că această lege nu introduce criterii de performanţă în grilele salariale. Practic, vom avea costuri şi mai mari la o eficienţă mult mai scăzută. Poziţia noastră este de a ne opune acestei legi în această formă”, a declarat George Dircă.

Lia Olguţa Vasilescu, a depus, pe 24 aprilie, la Parlament, proiectul Legii salarizării, semnat de 205 parlamentari PSD şi ALDE. Ministrul Muncii spunea la momentul respectiv că proiectul a suferit modificări minore, solicitate de parlamentari, dar care nu afectează prevederile importante.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.