Meniu principal

Legea privind depolitizarea funcției de manager de spital, îngropată definitiv de PSD – ALDE

Camera Deputaților a respins, în calitate de Cameră decizională, Ordonanța de Urgență nr. 79/2016 prin care Guvernul Cioloș a schimbat modul de selectare a managerilor de spital, inclusiv în ceea ce privește deschiderea competiției și extinderea ariei conflictelor de interese.

Împotriva OUG nr. 79/2016 s-au pronunțat 260 de deputați, unul s-a abținut, iar 31 au votat în favoarea actului normativ. Cel mai probabil, prin raportare la votul de respingere din Senat, din data de 16 ianuarie, se poate deduce că voturile împotriva OUG 79/2016 au venit din partea PSD, ALDE, UDMR și PMP.

După respingerea Ordonanței în Senat, fostul ministru Vlad Voiculescu declara: „Puterea trebuie să meargă din nou la tătucii sistemului, la neclintiți, la cei care au adus sistemul sanitar în halul în care este acum”.

OUG nr. 79 a fost adoptată pe 16 noiembrie 2016 de către Guvernul Cioloş, la propunerea ministrului Sănătăţii de la acea vreme, Vlad Voiculescu, cu scopul declarat de a depolitiza conducerile spitalelor din România.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.