Meniu principal

Proiectul Legii de modificare a Codurilor penale va fi trimis Guvernului, apoi Parlamentului, cel târziu marţi

Ministrul Tudorel Toader, acuzat de un judecător de minciună și manipulare

Proiectul Legii de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală este discutat, luni, la Ministerul Justiţiei cu specialiştii din justiţie şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale din sistemul judiciar, în a doua dezbatere publică organizată înainte de trimiterea actului normativ în Parlament. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineață, că acest proiect va fi trimis Guvernului şi apoi Parlamentului cel târziu marţi, în funcţie de eventualele modificări care ar putea fi făcute în urma dezbaterii publice.

“Vom vedea vedea propunerile, argumentele, vom vedea daca modificăm ceva din proiectul aflat pe site. Azi, cel târziu mâine, îl trimitem la Guvern şi apoi la Parlament, în măsura în care se vor impune modificări”, a declarat Tudorel Toader.

Prima dezbatere publică a proiectului de Lege de modificare a codurilor penale a avut loc în data de 26 aprilie, atunci participând ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, secretarul de stat Marieta Safta şi nouă persoane din partea societăţii civile, dintre care cinci au fost reprezentanţi ai unor asociaţii şi fundaţii.

Ministerul Justiţiei arăta atunci că reprezentanţii societăţii civile care au participat la dezbaterea publică “au exprimat în general sprijinul”, însă au existat şi critici legate de forma articolelor privind abuzul în serviciu şi conflictul de interese şi solicitări legate de posibilitatea reincriminării insultei şi calomniei şi de reanalizare a textului propus pentru articolul referitor la confiscarea extinsă.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.