Meniu principal

Kovesi nu comentează afirmațiile lui Ghiță, ”un inculpat fugar”

Laura Codruţa Kovesi, turist la cetatea Devei

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a declarat, luni, întrebată fiind despre afirmațiile fostului deputat Sebastian Ghiță la adresa sa, că nu comentează declarațiile ”unui inculpat fugar”.

“Haideți să lăsăm lucrurile ridicole gen cucuvele mov și alte culori și șefi de la CIA și să trecem la declarații serioase. În primul rând, nu comentez declarațiile unui inculpat fugar. Un inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte dintre ele sunt în instrumentare la DNA, o parte dintre ele sunt deja trimise în judecată. Un inculpat fugar față de care am făcut încă din cursul anului trecut, sper să vă reamintiți, încă din aprilie când de la tribuna Parlamentului a acuzat DNA și a făcut atacuri la adresa sistemului judiciar prin afirmații denigratoare și tendențioase. Ca atare, nu comentez declarațiile unui inculpat fugar și nu doresc să intru într-un dialog cu acesta”, a răspuns Kovesi.

Pe de altă parte, Laura Codruța Kovesi a anunțat că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la afirmațiile la adresa sa lansate în spațiul public în luna decembrie și la începutul lui ianuarie.

“Chiar în cursul zilei de astăzi am reluat dialogul instituțional cu CSM și cu privire la afirmațiile care au apărut în cursul lunii decembrie și la începutul acestui an în spațiul public din partea mai multor persoane cercetate de DNA, am sesizat CSM. Practic, răspunsul meu la aceste afirmații îl veți găsi în aceea sesizare pe care o voi face publică în momentul în care voi ajunge la birou”, a spus Kovesi.

Doar la sfârșitul anului trecut, Laura Codruța Kovesi a depus peste 14 sesizări la CSM cu privire la declarațiile “tendențioase, denigratoare, mincinoase și chiar ridicole uneori” ale inculpaților pe care DNA i-a cercetat. De asemenea, procurorul-șef al Direcției a mai precizat a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului pentru 12 emisiuni.

“Acel biblioraft (n.r. – pe care l-a adus la Ministerul Justiției) conține toate demersurile pe care le-am făcut cu privire la aceste afirmații. Am trimis și în atenția procurorului general, am trimis și ministrului Justiției. O parte dintre aceste afirmații mincinoase au fost verificate deja în cadrul unui dosar penal și s-a dat și o soluție de clasare”, a precizat Kovesi.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.