Meniu principal

Kovesi, la Bruxelles: “DNA va continua cu aceeaşi fermitate şi consecvenţă aplicarea cu rigoare a legii”

Laura Codruţa Kovesi, turist la cetatea Devei

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a spus, marţi, la Bruxelles, la o dezbatere organizată de Parlamentul European, că acţiunile Direcţiei Naţionale Anticorupţie “pot avea efect durabil doar dacă sunt dublate de acţiunile preventive desfăşurate de celelalte instituţii şi autorităţi ale statului, de mediul educaţional şi de cel de afaceri”, potrivit News.ro. De asemenea, Kovesi a menționat că “DNA va continua cu aceeaşi fermitate şi consecvenţă aplicarea cu rigoare a legii”.

Kovesi participă, marţi, la o conferinţă cu tema “Lecţii de învăţat din România: schimb de bune practici între autorităţile anticorupţie din România şi Ucraina”, organizată de Parlamentul European, la Bruxelles.

Prezentarea făcută de procurorul şef al DNA s-a referit la rezultatele obţinute în ultimii zece ani de procurori în combaterea marii corupţii, la “sprijinul constant al Comisiei Europene”, dar şi la “obstacole şi vulnerabilităţi care pun în pericol buna funcţionare a societăţii şi care pot fi înlăturate prin acţiuni de prevenţie”, potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA.

“Acţiunile noastre pot avea efect durabil doar dacă sunt dublate de acţiunile preventive desfăşurate de celelalte instituţii şi autorităţi ale statului, de mediul educaţional şi cel de afaceri”, a spus procurorul şef la DNA la conferinţa de la Parlamentul European.

Ea a susţinut că eficienţa activităţii DNA din ultimii 10 ani este demonstrată prin faptul că a crescut de la an la an numărul dosarelor finalizate cu succes, precum şi importanţa funcţiei persoanelor investigate, că numărul persoanelor trimise în judecată de DNA s-a triplat, iar numărul persoanelor condamnate de instanţele de judecată în dosarele DNA a crescut de peste 5 ori (în 2006 au fost 155 persoane condamnate, iar în 2017 au fost 870 persoane condamnate).

Kovesi a mai spus, în Parlamentul European, că din 2006 şi până în prezent DNA a dispus trimiterea în judecată a 99 de demnitari şi că “încrederea de care DNA se bucură este un argument puternic care responsabilizează şi, în acelaşi timp, arată că societatea românească este una matură, capabilă de gândire critică şi astfel, greu de influenţat”, iar “DNA va continua cu aceeaşi fermitate şi consecvenţă aplicarea cu rigoare a legii şi asigurarea unui act de justiţie corect şi echilibrat”. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.