Meniu principal

Kim Jong-un şi emisarii din Sud ai lui Moon Jae-in discută despre un posibil summit

Kim Jong-un şi emisarii din Sud ai lui Moon Jae-in discută despre un posibil summit

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a discutat despre un posibil summit cu emisarii preşedintelui sud-coreean Monn Jae-in aflaţi în vizită la Phenian, au anunţat marţi cele două părţi, o nouă ilustrare a destinderii începute în peninsulă, relatează AFP.

Diplomaţii care s-au dus luni în capitala nord-coreeană sunt reprezentanţii de cel mai înalt rang din Sud care au trecut Zona Demilitarizată (DMZ) în ultimii peste zece ani, o vizită care are loc în urma unei remarcabile apropieri în urma Jocurilor Olimpice (JO) de la Pyeongchang.

Agenţia oficială nord-coreeană de ştiri, KCNA, a anunţat că Kim i-a ”primit călduros” pe sud-coreeni, care i-au transmis o scrisoare de la Moon.

”După ce l-a ascultat pe emisarul special evocând intenţiile domului Monn Jae-in pe tema summitului, a avut un schimb de opinii (cu ei) şi şi-a dat aprobarea”, anunţă KCNA.

Însă Seulul s-a limitat să anunţe că nu s-a încheiat vreun acord în vederea unui summit, care ar fi o premieră din 2007.

”Acesta nu este un acord, sunt discuţii”, a declarat pentru AFP un reprezentant al Casei Albastre, preşedinţia sud-coreeană, adăugând că cele două părţi au ”purtat o anume discuţie” despre alte puncte.

Discuţiile între Kim şi emisarii sud-coreeni au durat peste patru ore, la o cină în jurul unei mari mese rotunde, cu o faţă de masă roz, la sediul Partidului Muncitorilor de la Phenian.

Detaliile acestei vizite urmează să fie făcute publice marţi, după întoarcerea delegaţiei, a precizat Sudul.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.