Meniu principal

Autoritățile malaeziene susțin că Kim Jong-Nam a fost asasinat cu neurotoxina VX

Autorităţile malaeziene au anunţat, vineri, că atacatorii au utilizat neurotoxina VX pentru a-l asasina pe fratele vitreg al dictatorului Kim Jong-Un. Este vorba despre o substanță inclusă pe lista armelor de distrugere în masă realizată de Naţiunile Unite, transmite Reuters.

Pe de altă parte, fiind vorba despre o substanță atât de periculoasă, autorităţile malaeziene au mai anunţat că vor căuta urme lăsate de materiale radioactive pe aeroportul din Kuala Lumpur. Operaţiuni asemănătoare vor avea loc în mai multe zone aglomerate din Capitala Malaeziei.

”Vrem să verificăm toate clădirile în care ştim că au intrat suspecţii. Le vom cere experţilor de la departamentul de energie atomică să meargă în acele clădiri şi să verifice dacă mai există substanţe radioactove”, a declarat comandantul de poliţie Khalid Abu Bakr.

Kim Jong Nam şi-a pierdut viaţa la începutul săptămânii trecute, după ce a fost atacat de două femei pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. Acesta a decedat la doar câteva minute după ce cele două femei, o indoneziană şi o vietnameză, i-au acoperit faţa cu o cârpă îmbibată în neurotoxina VX.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.