Meniu principal

Kelemen (UDMR): Vom fi la dezbaterea moțiunii, dar nu vom participa la vot

Discuții UDMR - Viorica Dăncilă: maghiarii i-au dat deja o bilă albă

Liderul UDMR, Kelemen Hunror, a anunța, marți, că parlamentarii Uniunii vor fi prezenți la dezbaterea moțiunii de cenzură inițiată de PNL și USR, dar nu vor participa la vot.

“Vom participa la dezbaterea moțiunii de cenzură. Este un instrument constituțional și trebuie folosit ori de câte ori crede cineva că e nevoie de o dezbatere. Sunt, în același timp, convins că în acest moment PSD-ALDE are majoritate, deci nici inițiatorii nu au crezut că vor dărâma Guvernul, că altfel ar fi propus niște soluții alternative. Când vrei să dai jos Guvernul și cauți parteneri pentru așa ceva, trebuie să spui: ‘Vin cu următorul premier, vreau să fac următorul lucru, acesta e proiectul meu pentru următorii ani’. Deci, nici ei nu cred că vor dărâma Guvernul, fiindcă aritmetic PSD-ALDE are peste 50% în Parlament”, a afirmat Kelemen, la Palatul Parlamentului.

El a arătat că liderii UDMR nu vor participa la votul moțiunii de cenzură.

“Pentru moțiune nu se poate vota fiindcă nu a arătat nimeni o altă cale și nu are posibilitatea de a da o majoritate și e greu să votez împotriva moțiune fiindcă greșelile Guvernului Grindeanu au fost greșeli majore pe care noi le-am criticat. Și ordonanța de urgență, inclusiv conținutul ordonanței fiindcă au fost și aspecte care la prima observație nu au fost văzute. De exemplu, reducerea pedepsei în cazul discriminării pe criterii de limbă, religie, etnice și așa mai departe. Deci, nici împotriva moțiunii nu se poate vota. Din acest punct de vedere, noi nu vom participa la vot, vom fi în sală. Vom participa la dezbatere și nu vom participa la vot”, a susținut liderul UDMR.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.