Meniu principal

Judecătoarea Camelia Bogdan revine în magistratură

Camelia Bogdan: Conducerea Inspecţiei Judiciare este deturnată intereselor condamnatului Dan Voiculescu

Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă din magistratură în luna februarie, a câştigat definitiv procesul prin care a contestat decizia CSM privind excluderea şi revine în corpul magistraţilor. Înalta Curte de Casaţieşi Justiţie a înlocuit sancţiunea excluderii cu cea a mutării disciplinare la Curtea de Apel Târgu Mureş pentru o perioadă de şase luni.

Judecătorii instanţei supreme au admis, miercuri, cererea Cameliei Bogdan de anulare a sancţiunii excluderii din magistratură, dispusă în 8 febriarie 2017 de Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

”Casează în parte hotărârea atacată, în ceea ce priveşte sancţiunea excluderii din magistratură, pe care o înlocuieşte cu sancţiunea constând în mutarea disciplinară pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 15 ianuarie 2018”, se precizează în soluţia adoptată cu majoritate de voturi de completul de judecată de la ÎCCJ.

Doi dintre cei cinci judecători care au făcut parte din complet, respectiv Rodica Susanu şi Cristian Daniel Oana, au formulat opinie separată, în sensul în care ”casează în parte hotărârea atacată, în sensul că respinge, ca neîntemeiată, acţiunea disciplinară exercitată de reclamanta Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Bogdan Camelia, judecător încadrul Curţii de Apel Bucureşti”.

Cei doi judecători au opinat, de asemenea, pentru respingerea cererilor de intervenţie accesorie formulate în interesul Inspecţiei Judiciare de către Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) şi Asociaţia Grupul pentru Investigaţii Politice (GIP), dar şi pentru admiterea cererii de intervenţie accesorie formulate în interesul Cameliei Bogdan de către Asociaţia Forumul Judecătorilor din România.

Decizia ÎCCJ privind revenirea Cameliei Bogdan este definitivă.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.