Meniu principal

Jamie Oliver, în război verbal cu un politician australian pe tema obezității

Jamie Oliver, în război verbal cu un politician australian pe tema obezității

Jamie Oliver se află în război verbal cu un ministru din Australia, celebrul chef din Marea Britanie criticându-l pe politician pentru că a negat faptul că țara sa se confruntă cu o epidemie de obezitate, informează vineri The Telegraph.

Peter Phelps, parlamentar liberal de New South Wales, a criticat deschis, la începutul acestei săptămâni, noua strategie guvernamentală privind cantinele școlare, numind epidemia de obezitate un ”mit”. Acesta a declarat că ”totalitarismul sănătății publice” se răspândește în întreaga țară, iar această ”dădăceală” ar fi atins un nivel ”insidios”.

Oliver, care se află în turneu în Australia, a răspuns în mod furios la aceste comentarii comparând politicienii asemeni lui Phelps cu ”vapoarele care trec în noapte, nefiind experți la nimic”, după cum notează Fairfax Media.

”Dacă li se încredințează responsabilitatea de a reprezenta comunitatea, cel puțin ar putea să meargă să vorbească cu un medic de familie, un doctor, un chirurg specializat în chirurgie a obezității (sau) un pediatru care amputează membrele oamenilor pentru că au diabet de tipul II”, a spus Jamie Oliver.

Celebrul chef și susținutor al alimentației sănătoase, care își promovează programul Ministerul Hranei Sănătoase în Australia din 2006, a spus că obezitatea și bolile cauzate de alimentație vor costa această țară 6,5 miliarde de dolari australieni în acest an, precizează sursa menționată.

”Mie nu mi se pare că el citează lucruri bazate pe știință, nu cred că a vorbit cu un medic sau cu un pediatru, iar Organizația Mondială a Sănătății nu spune acest lucru despre Australia”, a spus Oliver cu privire la remarca lui Phelps, chef-ul britanic subliniind că în Australia obezitatea ”nu este un mit”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.